dilluns, 10 de febrer del 2014

Descobrint un nou món

"L'aire s'anà tornant més dens al voltant del mag a mesura que aquest progressava amb el ritual. Petits llampecs sorgien de les puntes dels dits en cada moviment segur i precís de les mans, que resseguien les formes arcanes del conjur mentre recitava un encanteri amb una llengua desapareguda temps ençà.
De sobte, el silenci. El mag es quedà amb els braços alçats i arquejats, esperant el resultat de la màgia invocada. Poc a poc, es formà una escletxa en l'aire davant del mag que ara somreia satisfet. En eixamplar-se l'escletxa, com si s'enretirés una cortina, un món lluminós i fantàstic es rebel·là a l'altre costat del portal invisible.
Una vall s'obria davant del grup d'aventurers, un grup d'unicorns blancs corria per les pastures; en un rierol, unes fades amb ales de papallona jugaven a cuit-i-amagar, i a la llunyania, per sobre les muntanyes, la figura d'un drac s'alçava amenaçadora.
- Benvinguts al Món de Monstres...què feu? -digué el mag amb veu afable i fent un gest amb el braç invitant-los a passar per l'esquetxa oberta de bat a bat."

El proppassat dissabte 8 de febrer Maqui Edicions va ser convidada per Esfera Lúdica al Centre Cívic del Barri Vell de Girona per fer unes partides d'iniciació als jocs de rol.

Ser el guia per un primer contacte amb els jocs de rol em provoca sentiments confrontats. Per una banda, els anys de bagatge i experiència en múltiples partides i assistència a jornades fan que em pugui prendre la situació com una cosa gairebé rutinària: trio el joc, Món de Monstres -ideal per començar a jugar; tinc la partida i les regles memoritzades; el manual, les fitxes i els daus a punt; expliquem una mica què són els jocs de rol i les regles, i au!...a jugar.

Nogensmenys, tot plegat també comporta una certa responsabilitat. Si hi penso, el passat dissabte uns quants nens -i no tant nens- descobrien una nova experiència lúdica. Una experiència que potser influirà en la seva manera d'entendre els jocs, i de retruc la vida. O si més no, una experiència que els ha apropat a aquesta forma de diversió que tant ens apassiona, i que amb el seu coneixement, podran transmetre a d'altres persones.

Amb tot, direu, no cal ser massa transcendental amb aquest fet. Segurament van marxar a casa pensant que havien passat una tarda de dissabte més o menys entretinguda i prou. Potser sí. Tanmateix, jo recordo vívidament aquest primer contacte amb els jocs de rol, el qual sí que ha esdevingut quelcom important en la meva trajectòria vital.

Cal doncs no menystenir la feina de base. Les partides d'iniciació són molt més que unes partides per a nens -o adults amb ganes de provar coses noves. Les partides d'iniciació són un primer contacte, i ja sabeu que mai hi ha una segona oportunitat per a una primera impressió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada