dilluns, 20 de desembre del 2010

Salvant Denver

(Una Aventura de Brian St.Claire-King per Tibet, el joc de rol)

En resum- Una aventura curta, adequada per personatges de primer nivell i jugadors inexperts. L'aventura comença amb un misteri: la matança d'un monestir sencer per una força sobrenatural. Els pjs hauran de perseguir una phurba maleïda fins a un camp nòmada rebel, on espera un avió de la CIA per fugir fins a Amèrica. Si arribés als Estats Units, on es desconeixen l'endevinació i l'exorcisme, faria grans estralls.

Introducció dels personatges- El pjs estan viatjant cap a l'oest en direcció a Lhasa. Si els personatges encara no es coneixen entre ells, fes que es trobin de camí. Al mig de la carretera es troben un monjo mort cobert d'una fina capa de neu. Ha estat apunyalat per l'esquena mentre corria cap a l'est. Només està parcialment congelat, el que suggereix que l'han mort no fa molt. Si un PJ passa una tirada fàcil (10) de Mort o una de difícil (30) de Medecina d'emergència, el PJ pot adonar-se que el monjo ha mort a l'instant degut a un cop de phurba molt fort i molt precís. Els personatges es troben més monjos morts tot seguint la carretera. Un tirada moderada de Geografia tibetana permetrà saber que l'únic assentament gran en centenars de quilòmetres és un monestir de mida mitjana. La resta de zona són terres de pastura nòmades.

El monestir- A pocs quilòmetres seguint la carretera hi ha Likpo, un monestir kagyupa amb 300 homes. El monestir emana -5 KAR degut a totes les morts i el patiment que ha viscut recentment. Hi ha monjos morts dispersos arreu. Tot i que qualsevol monjo sabrà que en un monestir d'aquesta mida ni hauria d'haver molts més. Hi ha iacs i xais morts en un petit jardí i cavalls morts a l'estable.

Si cerquen a les habitacions del cap dels dobdob trobaran la següent pàgina de diari:
Haig de confessar que confio completament en la saviesa del meu lama.
Un missatger ha arribat avui des del camp rebel del nord. Ha explicat que el lider del campament, el qual crec que té alguna relació amb el venerable lama Palden, necessita un exorcisme. Ha parlat de mals averanys amb un to preocupat. El missatger ha insistit que els rebels es troben enmig d'un projecte d'una importància increïble, i que en aquest moment no es pot permetre que res vagi malament. El lama Palden ha estat d'acord a anar fins al campament per diagnosticar el problema. Li he recordat, respectuosament, que mai no hem tingut tan pocs monjos per mantenir les pregaries en el gongkhang, i que el seu bon karma potser és l'únic que manté els presoners subjugats. Li he suggerit que en el seu lloc hi enviés un dels seus aprenents, que ha estat entrenat en endevinació. El venerable lama m'ha explicat que sentia que calia acudir-hi personalment i ha marxat amb moltes presses amb el missatger rebel.
He ordenat als monjos torns extra de càntics en el gongkhang. Els he dit que si calia es perdessin els àpats o no dormissin. Potser la por està enterbolint la mena percepció, però noto que quelcom es desperta en el gongkhang.


A la biblioteca hi trobaran un Kenjur, un Tenjur i tots els llibres d'habilitats llistats a la pàg. 123, llevat dels de fetilleria. També n'hi ha d'història del monestir que descriuen, entre altres coses, les entitats perilloses al seu càrrec.

A les habitacions de l'abat hi ha aquesta carta:
Al meu honorat abat Gyatso Pelden, del seu estimat amic i devot estudiant Tenzin Namgval.
Necessito de la seva saviesa, he vist i sentit el més terrible dels averanys. Parlo de mort a una escala monumental. Sisplau enviï'm algú per ajudar-me a endevinar la natura de l'amenaça. Estem enmig d'una operació molt important. La causa rebel està apunt d'obtenir ajuda d'una font molt poderosa, però vull saber de quin perill parlen els averanys abans de continuar amb l'operació. Agrairé qualsevol ajuda que em pugui enviar.


L'abat també té un diari. Aquestes són les dues últimes entrades:
Entrada d'ahir
He rebut un requeriment urgent d'ajuda del camp rebel del nord. Potser això és allò que corro perill d'ignorar. Marxaré immediatament i hi aniré personalment.
Entrada d'abans d'ahir
El meu horòscop pels dies següents és inquietant. Hi ha alguna mena de perill, que ignoraré, o que no tractaré amb prou cura, o potser no seré allà per ocupar-me'n. El perill es transformarà en violència. Llavors, uns dies més tard es transformarà en una violència d'un magnitud més gran encara, llevat que la influència d'uns forasters pugui subjugar-la.


Si els personatges busquen en els temples, estances i magatzems trobaran eines d'artesania, objectes sagrats (rodes de pregar, pregàries escrites, banderes de pregar, grans de pregària, amulets rebels), components màgics (cartes d'endevinació, phurbes, miralls i un tambor de dues cares), medecines (totes les herbes i amulets mèdics), armes (cinc fuets, cinc espases, quatre rifles de la primera guerra mundial, deu arcs llargs, deu rifles de serpentí) i joies, diners i estàtues d'or de budes per un valor de dos mil srang. Tot el menjar s'ha fet malbé.
En els jardins del monestir trobaran una llopada rossegant les parts no congelades dels cadàvers. Normalment, els llops no són perillosos, llevat que un personatge estigui malalt, ferit o intoxicat. Un esperit menor ronda per aquí i farà que els llops es tornin rabiosos, si algun pj té molt de mal karma.

El gonghang- Dins el gonghang hi ha un reguitzell de cadàvers de monjos, incloent-hi dobdobs que han mort amb rifles a les mans. Hi ha una dotzena de caixes de fusta tancades amb símbols protectors a sobre. És tot ple de bales, incloent-ne una que ha impactat contra el forrellat d'una caixa. Aquesta està oberta, per fora té símbols protectors i per dins ratllades. Amb una tirada de Mantres protectors els pjs sabran que els símbols gravats a la caixa han estat dissenyats especialment per mantenir subjugada una phurba maleïda. Diversos monjos tenen ferides de bala, tot i que són en llocs no vitals (la cuixa, l'espatlla, etc.), els cops mortals són ferides de phurba.

Si un PJ té l'habilitat de veure el passat (p.e. Visió pura o Fitar miralls) veurà el què ha succeint: tot de monjos cantant en el gonghang i dobdobs vigilant-los quan de cop i volta entra un ós (una il·lusió creada per la phurba). Els dobdobs agafen els rifles i li disparen. Les bales passen a través, tocant la pared (i algun monjo). L'ós es posa directament davant de la caixa on hi ha la phurba. Una bala toca el forrellat i la caixa s'obre de cop. La il·lusió de l'ós desapareix i la phurba vola, matant a tothom ràpidament.
El gongkhang encara conté diversos esperits malèvols presoners a les caixes. Una caixa repica. Si un pj té una emanació de KAR de 2 o millor deixarà de repicar així que s'hi acosti. Si els personatges no fan res per incrementar el KAR de la zona a 2 o més, la cosa que fa repicar la caixa escaparà abans de vuit hores, els perseguirà i els atacarà. L'entitat de la caixa és:

Dimoni düd escapat
Atributs: FORM 12, AGI 7, CON 10, INT 5, VOL 8.
Habilitats: Animar cadàver (cost 6 FORM + 1/assalt), Encendre un foc (5), Entrar dins un humà (1), Provocar ira (3).
Típic atac: El düd animarà un cadàver i el llançarà contra els personatges. Si el cadàver toca un pj, aquest morirà. Mireu la descripció del cadàvers caminants a la pàg. 193.

Després del monestir- Si els pjs tenen cap habilitat d'endevinació, digue'ls-hi que han de perseguir el que ha matat els monjos i aturar-lo, d'altra manera podria arribar a matar molta gent.
Els personatges han de trobar el camí cap el campament rebel. Poden fer-ho utilitzant habilitats d'endevinació o fent tirades difícils de rastrejar. Una altra forma de localitzar el campament rebel és trobar alguna nòmada local. Els homes dels campaments nòmades han marxat tots per unir-se als rebels, així que les dones i els nens atenen els ramats. Les nòmades explicaran als personatges on és el camp rebel si les poden convèncer de que no són espies xinesos.

Camp rebel- El camp rebel està a unes vuit hores a peu cap al nord. Hi ha cent rebels, incloent alguns exmonjos de Likpo. També hi ha el general rebel, l'abat de Likpo, dos espies de la CIA i un tibetà que els fa de traductor. El campament està vigilat vint-i-quatre hores al dia, amb ordres de no deixar passar forasters. Tot el menjar del campament s'ha malmès, així que els nòmades estan afamats. La CIA vol abandonar el campament, però el lider rebel no els vol deixar marxar fins que esbrini el motiu d'aquests mals averanys.



General Tenzil Namgyal
Nòmada nivell 6
Aspecte: Un home vell amb els cabells blanc, la barba esclarissada, un braçalet groc i un amulet rebel al coll.
Atributs: CON 14, INT 15, VOL 16.
Habilitats: Lectures de presagis (3).
Motivacions: El general és un guerrer experimentat i sap que el Tibet necessita ajuda, fins i tot si els americans, arterosos i de poca confiança, són els únics que n'ofereixen. El seu respecte per la gent sagrada és indestructible i farà pràcticament tot el que el Lama Palden li demani, llevat que pensi que el lama està sent manipulat.

Lama Gyatso Palden (abat de Likpo)
Monjo kagyupa nivell 7
Aspecte: Un monjo vell, calb vestit amb robes del ioga de foc.
Atributs: CON 17, INT 16, VOL 18, KAR 25 (emanació +3).
Habilitats: Mantres protectors (3), Ioga de l'alè (4), Ioga del foc (4), Astrologia elemental (4), Astrologia zodiacal (4), Exorcisme de la daga (3).
Personalitat: El lama Palden no és especialment savi, però disposa d'una bona diversitat d'habilitats màgiques i és un home amable que s'ha guanyat el respecte dels seus monjos i dels nòmades locals. Recolza amb entusiasme als rebels, una fixació que de vegades enterboleix el seu judici.

L'avió- Hi ha un avió de càrrega estacionat al campament en una pista d'aterratge improvisada. L'avió no té cap distintiu que indiqui a quin exèrcit pertany. Dos nòmades el vigilen les vint-i-quatre hores del dia. Està tancat (tot i que es pot trencar una finestra de la porta per entrar). La phurba s'amaga dins l'avió rere una corretja al final de la bodega.

Wayne Howard i Alex McCoy
Aspecte: Caucàsics, ulls clars, cabells curts, ambdós amb jaqueta i pantalons de cuiro. Fumen cigarretes.
Atributs: AGI 10, INT 10, KAR -5, VEL 6, VOL 10, SAN 4, COS 4, INC 4.
Habilitats: Pistola (2) (+2 a tocar, +4 a iniciativa, +12 a reacció dividida esquiva i cop simultani).
Equipament: Pistoles automàtiques (4 tall, CdF 3, AF 2 m, carregador de 8 bales).
Jaqueta antibales (CA 4, CP 7 tall 3 contundent, -5 AGI i -4 VEL (ja comptats)).
Motivacions: Els espies de la CIA són aquí per endur-se uns quants rebels tibetans fins a un campament militar a Colorado on rebran entrenament en mètodes moderns de guerra de guerrilles. És una operació secreta, així que la CIA vol emportar-se els rebels tan ràpidament com sigui possible abans algú no els localitzi. Els espies creuen que els tibetans estan carregats de supersticions primitives. Si es troben cap joveneta li regalaran xocolata tot provant de seduir-la.
Mètodes: Els espies de la CIA passen bona part del temps a la seva tenda, fumant i parlant. Quan tracten amb els tibetans ho fan a través d'un traductor, Lodoe.
Típic atac: Disparar amb la pistola 1d20 +1 contra 0.
Típica reacció: Reacció dividida esquivar a 1d20 contra 0 i tret a 1d20 contra 13.

Phurba maleïda
Atributs: FORM 25, AGI 10, INT 10, FOR 15, VOL 15.
Habilitats: Provocar que el menjar es malmeti (3), Il·lusions (4/assalt), Coincidències (5), Enviar una malaltia (10), Llegir la ment (0) tot en un radi de 6 metres.
Motivacions: La phurba només vol provocar tanta mort i tant de patiment com pugui. Sap que no és capaç de anar molt lluny sola, així que necessita enganyar algú per dur-la a un lloc molt poblat on pugui trobar víctimes. Controla la seva ànsia de matar perquè sap que l'avió anirà a un lloc amb moltes víctimes potencials. Si els personatges proven de pujar a l'avió, la phurba intentarà fer servir il·lusions per fer que els ataquin o enganyarà als personatges per fer-los creure que no hi és. Si falla i creu que la seva captura és imminent, provarà de matar-los i escapar.
Típic atac: Cop vital a 1d20 contra 4 (4 tall), 2 FORM.
Típica reacció: Esquivar a 1d20 contra 0, 2 FORM.

Conclusions- Per poder salvar Denver d'una escomesa sobrenatural per la qual no està gens preparada, els jugadors han de:

-Adonar-se de qui ha mort els monjos.
-Perseguir la phurba fins al campament rebel.
-Descobrir que és dins l'avió.
-Trobar la manera de pujar a l'avió sense fer-s'hi mal.
-Capturar la phurba i retornar-la a dins la caixa.

Els espies de la CIA no permeten que ningú pugi a l'avió i està ben protegit. Tanmateix, els espies passen bona part del dia dins la seva tenda i els rebels que vigilen l'avió són lleials al general Namgyal.
Fins i tot si els personatges poden superar la CIA i els guardes, la phurba és molt mortífera. Ha estat capaç de matar tres-cents monjos ella sola. Els personatges haurien de ser advertits que han de ser molt hàbils o molt llestos per capturar-la sense quedar-s'hi. Fixa't que els espies de la CIA tenen jaquetes antibales, si els personatges les aconsegueixen poden resistir diverses tirades de FOR mentre proven de lluitar i capturar la phurba. Si els personatges porten la caixa trencada es pot reparar, o el lama Palden pot fer-ne una de nova ràpidament.

Per contenir l'amenaça de la phurba els personatges obtenen 10 punts de karma i entre 20 i 40 pxs en funció seva eficiència en l'aventura.

© Brian St.Claire-King

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada