dimecres, 30 de setembre del 2020

Un joc pels vostres pensaments

Ara fa 33 anys i mig, dia més o dia menys, em vaig acostar a un noi del meu institut que estava assegut al pati amb llapis i paper. Li vaig preguntar què feia i em va explicar que estava preparant un dungeon per un joc de fantasia, rol, en va dir. Fent-me el llest li vaig etzibar: Doncs jo posaria un monstre a cada habitació. Em va respondre amb: No, perquè es matarien entre ells; un joc intel·ligent, vaig pensar. Em vaig comprar la Capsa Vermella de Dalmau i no he deixar de tirar daus des de llavors. Si no l’hi hagués preguntat el que m’hauria perdut... 

Per recordar aquest efemèride amb el doble tres i sobretot per constatar que la millor forma de descobrir noves coses és preguntant, organitzo un petit sondeig: 

-Quins tres jocs de rol us agradaria veure publicats en català? 

Podeu deixar les vostres respostes al blog, a twitter i/o a facebook fins al 15 d’octubre. Entre els participants rifarem tres exemplars, un per xarxa social, d’Un Cèntim pels meus pensaments (o un joc equivalent).

Intentarem dins les nostres possibilitats satisfer algun dels vostres anhels...


23 comentaris:

 1. l' SDR de "Dungeons and Dragons" 5a edició

  ResponElimina
 2. Poderes Malditos ! I els què han anat dient també.

  ResponElimina
 3. Ragnarok tercera edició, Savage worlds, Lasers i sentiments

  ResponElimina
  Respostes
  1. El mes que ve tinc un one-shot per a joves i estava pensant a dirigir Lasers & Feelings, justament. Segurament l'hauria traduït igualment, si més no una part, de manera que potser podria posar-m'hi i fer-ho tot ja.

   Elimina
 4. I si es per demanar... Un recull de mòduls de la casus belli

  ResponElimina
 5. SW amb el sistema D6 i per pujar al carro de l'hype el Cyberpunk 2020

  ResponElimina
 6. - la última edició de RuneQuest
  - la última edició de la Crida de Cthulhu
  - Lex Arcana

  ResponElimina
 7. -D&D5 (o un retroclon actual, de fet és una llàstima que abandonéssiu el projecte de Món de Monstres).
  -Anell Únic
  -Steam States

  ResponElimina
 8. Tinc alguns dels vostres productes i em sembla un encert traduir jocs que no estiguin en castellà i que no siguin coneguts. Gràcies a vosaltres he descobert meravelles com Chnnel Fear. Jo voto per:

  - MÖRK BORG
  - Mothership (i sobretot els pocs suplements que té)
  - Burning Wheel

  ResponElimina
 9. L'última edició de Akelarre junt amb l'última edició del suplement de Dracs, l'última edició de La llamada de Cthulhu i Mouse Guard

  ResponElimina
 10. Si que en portes temps, en Morgan i jo portem 31 anys. La Delta Verda, LA Roda Ardent, Any Zero Mutant, Sistema Heroic (preferiblement la cinquena edició), i algun joc de Palladium, com el Després de la Bomba o el Mes enll de lo subrenatural.

  ResponElimina
 11. Pensant seriosament, jo recomano el Classified, un joc de Xpedition Retreat Press que es un retroclon del James Bond de Victory Games. Está molt pero que molt be.

  ResponElimina
 12. Heu proposat més de 50 jocs, amb una bona barreja de clàssics, innovadors, indies i mainstream. Alguns els hem intentat publicar, però ha pogut ser, d'altres no ens agraden. N'hi ha uns quants que ens fan gràcia i ho provarem... algun dia.
  Gràcies a tots per participar-hi!

  I el joc va per... en Santuari de Kato. Felicitats!

  ResponElimina