dilluns, 28 d’octubre del 2013

L'estiu es fa etern a les XX Jornades Kritikas

Cita ineludible de cada any, les Jornades Kritikas s'estan fent un lloc per mèrits propis en l'escena rolera barcelonina (i per extensió, catalana, que tampoc en som tants), gràcies a l'esforç i constància del Club de rol Kritik.

Recordo fa uns anys (tampoc tants) quan Maqui Edicions i Steam States (abans dits Zenoghaia) érem de les poques editorials que hi anàvem a presentar els nostres productes. Però, vés per on! enguany ha tingut una explosió més que merescuda, i em compartit espai amb il·lustres com en Jordi Zamarreño, Holocubierta, Másquemódulos, etc.

Ens n'alegrem moltíssim de veure com l'escena rolera està en plena ebullició i dinamisme, i crec que si segueix així, estem entrant, si és que no hi som de ple, en l'edat de plata de l'historia del rol català i espanyol.

I és que nosaltres, acabat de sortir del forn, ens vam adreçar a les XX Jornades Kritikas a presentar Etern Estiu, un joc de desolació i redempció en el mar de fulles.

Etern estiu fa dels PJ uns vaivers amb la capacitat única de viatjar a través del mar de fulles (un bosc milenari que ha ocupat tota la superfície de la terra) i connectar els últims reductes de la civilització en forma de petites comunitats disperses. Aquesta capacitat és a causa d'un trauma psíquic que alhora també els impedeix formar part d'aquestes comunitats.

Amb aquesta ambientació tant especial i atractiva, les jornades van començar més aviat fluixes (moltes activitats interessants alhora), però a mesura que la tarda del dissabte avançava alguns assistents es van anar acostant a la nostra taula, primer per adquirir el seu exemplar (signat i dedicat), i després per apuntar-se a la partida de presentació.

En plena frenesia rolera
Finalment van ser 5 jugadors, que van explorar el mar de fulles i enfrontar-se als seus secrets. Un fet excepcional per mi, és que en aquest cas van ser més jugadores (3) que jugadors (2), fet que vaig atribuir a que l'ambientació té un punt "romàntic" -en el sentit d'exòtic, misteriós, i eteri- que crec atreu molt a les dones (o potser va ser casualitat, dieu-m'ho vosaltres).

En definitiva, una molt bona tarda de rol, en el que vaig xalar moltíssim!

Gràcies un any més al Club de rol Kritik per deixar-nos-hi ser. Gràcies també a tots els que us vàrem acostar a preguntar i comentar coses de Maqui Ed. i, sobretot, als que us vareu atrevir a provar Etern Estiu!

Jugadors discutint el seu següent moviment (i jo posant cara de babau ;)

4 comentaris:

 1. Moltes gràcies a vosaltres per voler venir cada any a veure'ns i presentar-nos les vostres novetats!!

  ResponElimina
 2. Hi estem molt bé, i m'encanta ser-hi!!

  ResponElimina
 3. Hola Quim! Va ser una llàstima no poder quedar-me a la partida després d'adquirir el meu exemplar, però jo també havia de fer una partida de presentació a Ragnarok en una altra sala... Ja tinc ganes de trobar una data per endinsar-me al gran bosc. Suggerent ambientació la d'aquest joc.

  És curiós com a la majoria de ressenyes que llegeixo de les jornades hi ha algun comentari al nombre de jugadores. Tothom que va fer partida ho comenta. De fet, nosaltres a Ragnarok també vam tenir tres jugadores i un únic jugador.

  Fins a les properes!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola Jonathan,
   Espero que en gaudeixis tant com ho fem nosaltres!
   Així, anava errat, no es tracta del joc, sinó que deu haver-hi una estranya invasió de jugadores roleres! ;D

   Elimina