dilluns, 16 de juliol del 2012

Noves ajudes per Cataus

En Jordi Estefa, amic i ben trobat de les jornades roleres, ens envia unes ajudes pel Cataus:

Fitxa Cataus
- Una fitxa alternativa canviant una mica la distribució dels apartats i afegint un espai per indicar l’aparença dels poders màgics (Molt bona idea!). La fitxa està en format DIN A4, però pensada per ser impresa en DIN A5 (dues per full). En Jordi l’ha mantinguda sense gaires decoracions amb l’idea que no gastés gaire tinta.


Taulell de combat
-  Un tauler de combat per dur el compte dels torns i les distàncies relatives durant els combats. Podeu fer servir fitxes del parxís o figures per representar les accions i posicions dels personatges (jugadors i no jugadors). El taulell de combat consta de dues parts:

Per una banda, a la part superior hi ha unes caselles que van de l’u al vint. Per indicar en quins torns actua un personatge només cal posar fitxes del seu color en les caselles corresponents als valors que ha obtingut en la tirada d’iniciativa.

Per altra banda, a la part inferior, el taulell inclou quatre caselles per indicar les distàncies relatives en què es troben els personatges. Les caselles indiquen un  gradient que va de distàncies més properes (esquerra) a més llunyanes (dreta) respecte un punt de referència concret. Donat aquest  punt de referència (per exemple, el grup d’aventurers) els altres personatges o elements (per exemple, uns enemics o una porta) seran a la distància del punt de referència que indiqui la casella en la que es troba la seva fitxa corresponent (del color que els representa). Les ratlles horitzontals presents a les caselles serveixen per separar grups de fitxes per si es volen fer servir més d’un punt de referència (per exemple en cas de que hi hagin dos grups d’enemics atacant de llocs molt diferents). Al representar un espai tridimensional (el món del joc) en una sola dimensió (una línea dividida en quatre), la seva utilitat és relativa, però us pot ser molt útil.


Esperem que gaudiu d'aquestes ajudes pel Cataus!


Resta només agrair a en Jordi Estefa la seva generositat en compartir aquest material amb nosaltres!! Gràcies!!

1 comentari: